FU 3D

Door McBoom op zondag 21 juli 2013 10:18 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 3.940

Al sinds ik voor het eerst van Pacific Rim hoorde heb ik mij al op deze film verheugd en na het zien van de eerste trailer was ik al helemaal verkocht. Nu is de film afgelopen donderdag in premiere gegaan en het was ook het plan om de film dan ook gelijk te zien, maarrrrrr..... ik hou totaal niet van 3D en bij hoge uitzondering ga ik naar een film in 3D (tot nu toe waren dat The Avengers en Iron Man 3), gewoon omdat er ook geen andere keus is.

Terug naar Pacific Rim. Toch maar even rondgekeken of hij toch niet ergens in 2D te zien was, want op de Bioscoop agenda website staat tenslotte de 2D- en 3D-versies apart van elkaar. Groningen, Pathé, daar leek het op dat daar de film in 2D zou draaien. Tenslotte stond er geen 3D bij Pacitfic Rim, wel bij aankomende films zoals The Wolverine. Mooi dacht ik. Stellen we het uit tot zondag, dan moeten we toch richting Groningen. Kijk ik net op de site van Pathé. Ja hoor, toch de 3D-versie. #insert een boel onkuise woorden.

Waarom is het zo moeilijk om ook de 2D-versie te laten zien? Is het aantal zalen een issue? Je kan me niet wijs maken dat je de 2D- en 3D-versies niet in één zaal kunnen draaien. Niet tegelijk, dat zou raar zijn. Maar op de ene avond om 19:00 de 2D-versie en om 21:30 de 3D-versie en de volgende avond omgekeerd om maar eens een voorbeeld te noemen. Is de aanschaf van 2 verschillende versies te duur? Moet een bioscoop 2x betalen voor de verschillende versies? Geen idee. Feit blijft wel dat het in België dus blijkbaar wel kan. Daar draaien beide versies vrolijk naast elkaar in een land met minder inwoners dan Nederland.

Waarom houden ze hier zo halstarrig vast aan het alleen maar laten zien van de 3D versie? Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die 3D toch eigenlijk niet zo fijn vinden en thuis blijven omdat er alleen maar 3D-versies draaien. Maar blijkbaar halen ze meer geld binnen met de hogere prijzen van een 3D-film en zijn er genoeg mensen die dan toch maar naar de 3D-versie gaan omdat er toch geen keus is.

Er zijn genoeg films die ik anders wel in de bios had gezien, maar het lijkt erop dat ze geen geld aan mij willen verdienen (ik weet het, ik ben slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar soit). Dan hoeven ze dus ook geen geld aan mij te verdienen door de aanschaf of huur van een bluray, dus pluk ik de 1080p versie van het internet om hem thuis op mijn gemak vanaf de bank te bekijken. In 2d uiteraard.

M.A.S.K.

Door McBoom op woensdag 30 december 2009 01:32 - Reacties (24)
Categorie: -, Views: 30.865

Mobile Armoured Strike Kommand

Voor de jongere jongeren waarschijnlijk onbekend, voor de iets minder jongere jongeren wordt er gedacht aan Jim Carey, maar voor de oudere jongeren is het jeugdsentiment.

Zoals sommigen misschien weten ben ik nog altijd een fan van deze fantastische tekenfilmserie uit de jaren 80. Door de jaren heen ben ik de gelukkige bezitter van de complete lijn speelgoed die hiervan is verschenen en, sinds een paar weken, de complete serie op dvd.

Hoe ben ik met M.A.S.K. in aanraking gekomen? Het zal raar klinken, maar ik heb eerst het speelgoed gezien en daarna de tekenfilm pas. Ik was in een speelgoedwinkel in mijn toenmalige woonplaats en daar zag ik in een vitrine Rhino staan (die grote paarse truck) en ik was eigenlijk gelijk verkocht. Een vrachtwagen die kon veranderen in een gevechtsvoertuig! Tuurlijk, veranderende auto's hadden we toen al, want Transformers lagen al een tijdje in de winkel, maar dit..... Dit vond ik wel heel erg gaaf. Ik ben gelijk de naar de rest van de voertuigen op gaan zoeken in de winkel, kwijlend bij de opvallende rode dozen met schitterende tekeningen erop. Misschien ben ik na al die jaren een beetje blind geworden, maar persoonlijk vind ik het nog steeds de mooiste verpakkingen ooit waar je speelgoed in kon krijgen. Maar door het kwijlen gingen pappa en mamma niet overstag, veel te duur vonden ze. De goedkoopste toen was Condor met 25 gulden... Een aardig bedrag in 1986... Een paar maanden later begon de Tros met het uitzenden van de (nagesynchroniseerde) tekenfilm en toen was ik helemaal verkocht....

Weer een tijdje later was ik jarig en heb van mijn verjaardagsgeld een Condor kunnen kopen. Man, wat was ik gelukkig. Het was een simpele motorfiets die in een helicopter kon veranderen, maar wat heb ik er altijd veel plezier aan beleefd. Ik ben er altijd zuinig op geweest en daarom nu nog in minte conditie in mijn bezit. Na deze aankoop kreeg ik met Sinterklaas en Kerst van opa en oma ook wel de nodige voertuigen, waaronder Gator en Firecracker gekregen. Ik was er altijd zo zuinig op dat ik ze allemaal nog heb, inclusief dozen en handleidingen. Ja, zelfs de lege stickervellen heb ik nog.

Zo rond 1990 begon M.A.S.K. uit de gratie te raken bij de speelgoedwinkels en gingen de voertuigen in de aanbieding. Toen heb ik nog voor leuke prijzen wat voertuigen kunnen bemachtigen, maar aangezien ik niet aan het werk was kon ik niet alles kopen helaas. Daarna nog wel op vrijmarkten met koninginnedag nog wel wat (beschadigde, niet complete) voertuigen kunnen kopen, maar de ommekeer kwam in de 2e helft van de 90er jaren. In Groningen was een winkel die een oude winkelvoorraad had opgekocht, waaronder een partij M.A.S.K.. Ik was inmiddels aan het werk, dus had ik geld om uit te geven. Ik had bij die winkel de voertuigen die ik nog niet had achteruit laten liggen. Omdat het wel een heel bedrag was om in één keer alles te kopen nam ik om de zoveel tijd een paar mee. Noemenswaardige voertuigen waren Outlaw, Switchblade en Thunderhawk. Ik geloof dat ik toen een stuk of 12 had gekocht. In 1997 kwam ik op het internet terecht en later heb ik dus via Ebay en andere sites mijn verzameling compleet weten te maken. Ik heb ergens in 1999 een gesealde Laser Command uit Italië laten overkomen voor het 'luttele' bedrag van 400 guldens, met de post opgestuurd in een aantal diskettes.

Maar wat brengt de toekomst op het gebied van M.A.S.K.? Geen idee eigenlijk. De speelgoedrechten liggen nu bij Hasbro, nadat Kenner overgenomen is door dit bedrijf. Het resultaat hiervan hebben we dit jaar (het is nog 2009) kunnen zien. In de 25th Anniversary lijn van G.I. Joe is er een nieuw aktiefiguur van Matt Trakker (Specialist Trakker) uitgebracht en in een comic zelfs ook wat 'screentime' gehad, waarbij Mayhem ook genoemd werd. Volgens een user op een M.A.S.K. forum die claimt bij Hasbro te werken zit er iets groots aan te komen op het gebied van M.A.S.K.. Dit statement is al in augustus gemaakt, maar er is nog niets bekend. Ik heb wel even op de deur geklopt of hij weet wannéér heb bekend wordt, maar het blijft tot nu toe stil.

Ik ben nu 12 jaar internetter en ik heb in die 12 jaar al zoveel claims gehoord aangaande een wederopstanding van M.A.S.K., dat ik alles maar met een korrel zout neem. Maar er is wel een nieuw aktiefiguur.... Ach, hoop doet leven zegt men wel eens.